Paarden vervoeren en hier een vergoeding voor krijgen valt voor de wet onder "transport over de weg".
De wet stelt hierbij dat je in het bezit moet zijn van een aantal vergunningen, zonder deze vergunningen is het als particulier niet mogelijk om jezelf aan te bieden als "Paardentaxi of paardentransporteur" in welke vorm dan ook.
Uiteraard kun je op je eigen trailer een paard van een stalgenoot of kennis mee laten liften, maar zodra hier een vergoeding in welke vorm dan ook tegenover komt te staan valt dit onder "transport over de weg".
Als jouw auto met trailer meer dan 500 kilo mag laden, en dat mag je eigenlijk altijd, dan val je in de vergunningplicht van het NIWO. 
Je bent dan verplicht om de zo geheten eurovergunning bij je te hebben, heb je die niet bij je en je wordt bij controle aangehouden en kunt vervolgens niet aantonen dat het jouw paard is wat je aan het vervoeren bent dan maak je een hele grote kans op het krijgen van een boete.
De boete die hier aan vast zit is niet misselijk, het rijden zonder de juiste papieren valt onder een econmisch delict en is maar liefts rond de 4300,-.
Gelukkig is Paardentaxi Amsterdam samen met een gering aantal andere paardentaxi's eo paardentransportbedrijven in Nederland in het bezit van alle benodigde documenten en vergunningen om uw paard(en) veilig en met kennis van zaken over de weg te vervoeren.
Indien u bij ons een aanvraag doet voor vervoer zullen wij dan ook alleen doorverwijzen naar een transporteur/taxi waarvan wij 100% zeker zijn dat deze ook alles helemaal op orde heeft.
Zo komt u bij aanhouding of bij calamiteiten nooit voor verrassingen te staan. 
U bent uiteraard vrij om te kiezen wie u gaat vervoeren, maar vraag voor de zekerheid altijd even of uw chauffeur in het bezit is van een eurovergunning (deze is verplicht om tijdens de rit in de auto aanwezig te zijn, dus kan altijd even getoond worden), verantwoord veevervoer en zijn vergunning van het NVWA. 
Zijn deze drie niet op order dan kunnen de gevolgen heel vervelend zijn bij een eventueel ongeval/controle op de weg of welke manier dan ook waarbij hierom gevraagd zal worden.
Het zou jammer zijn als een rit waarbij u bij een niet erkende taxi/transporteur goedkoper uit bent en dit later uitloopt op een financiële strop.
Dan nog een link naar het uitgegeven protocol van de sectorraad paarden omtrent het vervoeren tijdens extreme weersomstandigheden: https://www.sectorraadpaarden.nl/wp-content/uploads/2018/01/Definitief-protocol-extreme-weersomstandigheden-voor-paarden-versie-18-11-2017.pdf